Top
De Steel Zink

Een fotoreportage van het plaatsen van de Steel Zink:


Hieronder een fotoserie van de plaatsing van de Steel Zink met een diameter van 120 cm. Voor vragen hierover kunt u altijd contact met ons opnemen via het contact-formulier of op 06 360 60 364.

Deze Steel Zink is geplaatst in een achtertuin om doorgang te verlenen naar een dakterras. De tuin is bestraat met klinkers en dat is geen geschikte ondergrond voor een spiltrap. Daarom zijn er wat klinkers verwijderd om een stevige betonnen tegel te plaatsen waar de voet van de trap op gemonteerd kan worden. Op de voet komt de eerste buis waar de traptreden met hun elementen overheen worden geschoven (n.b: de optrede van deze trap is van te voren uitgerekend m.b.v. de handleiding van deze trap, tussen de trapelementen ziet u de grijze ringen waarmee deze optrede exact wordt uitgevoerd) :


Daarbovenop komt de tweede buis waar de rest van de treden overheen worden gezet:


De trap begint vorm te krijgen, de treden zijn nog niet vastgezet en staan op deze wijze om van beide kanten zo goed mogelijk bij de trap te kunnen komen met de werktrap. Het is dus nog steeds mogelijk te bepalen of de trap links- of rechtsom moet gaan draaien*:

* Een trap begint altijd beneden en eindig boven en draait linksom als u de spil bij uw linkerhand heeft bij het naar boven lopen en uiteraard rechtsom als de spil zich aan de kant van uw rechterhand bevindt.


 
De volgende stap is de laatste optrede: het bordes:


 
  Het bordes komt tegen de verdiepingsvloer aan, deze wordt later goed vastgezet met keilbouten:
 

Vervolgens kunnen de treden in de juiste positie gedraaid worden, er is hier gekozen om de trap rechtsom te laten draaien:

 


 
Waterpas controle:


Dan begint het toch al echt op een trap te lijken!

 


 
Nu is het tijd voor de leuning, eerst worden de balusters die de treden met elkaar verbinden door de gaten heen geschoven en aan de onderkant vastgezet:
  Let hierbij op dat 'de ster' van de bovenkant van de baluster naar buiten kijkt:Het vastdraaien van de spijlen:Vervolgens kunnen alle spijlen op hun plek gezet worden:Nu kan het bordes vastgezet worden:
Nu de draairichting van de trap is bepaald is ook de kant waar het hekwerk op het bordes moet worden gemonteerd bekend. Hier wordt een gat geboord waar de laatste baluster van de laatste trede doorheen moet komen (de treden zijn al wel gekoppeld maar nog steeds rond te draaien, dit maakt de werkruimte groter):


 


De traptreden worden in de juiste positie t.o.v. het bordes gezet en de bovenkant van de spil wordt vastgedraaid:


 De trap is nu vastgezet en dus beloopbaar, dit maakt de montage van de spijl wat makkelijker:


Nu wordt het bovenste gedeelte van de spil erop gedraaid, dit is de eerste baluster van het hekwerk van het bordes:
Dit is nu het uitzicht van bovenaf:
 
De onderkant ziet er nu zo uit:En dit is de bovenkant nu:Na het maken van de opening in de wand van het dakterras:


Het bordes is nu helemaal vastgezet:De afwerking van een baluster aan de onderkant:Nu komt het plaatsen van de handregel van de leuning. Deze klus is het makkelijkst te doen met 2 personen. In de handleiding van deze trap wordt geadviseerd om de handregel op te warmen met een verfbrander of föhn zodat het PVC buigzaam wordt en op de balusters te plaatsen is. Wij zijn van mening dat een goed heet bad waar deze een half uurtje in kan liggen dit karwei heel gemakkelijk maakt.

De handregel wordt van boven naar beneden uitgerold, de onderkant wordt tussen de houders van de balusters gedrukt:


Het is hierbij wel fijn als een tweede persoon de rest van de leuning op kan tillen om het gewicht wat hoog te houden:


Als de leuning op zijn plek ligt wordt deze vastgeschroefd aan de balusters van de trap:


Met behulp van b.v. een houtje wordt de afstand tussen de balusters gecontroleerd voordat de handregel definitief wordt vastgeschroefd:

 

De uiteinde van de handregel wordt op maat afgezaagd (er is een ruime overlengte) en voorzien van een uiteinde (dop):


De meegeleverde 'sleutel' wordt gebruikt om alle balusters nog een keer stevig aan te draaien:

 

Nu moet het hekwerk van het bordes nog afgemaakt worden.
Eerst worden de gaten voor de overige balusters in het bordes geboord waar vervolgens de voetjes van de balusters op worden gemonteerd:De balusters worden in de voetjes geplaatst:


En de meegeleverde rechte handregel wordt op de balusters geplaatst:
 
Ook hier wordt de afstand tussen de balusters goed in de gaten gehouden voor er geboord wordt:


Vervolgens worden de balusters goed vastgezet in de voetjes, die eerder al vastgezet waren in het bordes:Het bordes is klaar!Beneden kunnen de klinkers weer op hun plaats gelegd worden, het straatje ziet er weer uit als voorheen, de tegel ligt onder de klinkers. Echter is dit door al het zand niet te zien op de foto....


De trap is klaar!